Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Mit tegyek?

2018. május 31. 11:27 - Hans Castorp

200 hasznos tanács háziasszonyoknak

most.jpg

Előszó

"A magyar háziasszony jó gazdasszony. Háztartását (példás rend jellemzi, takarékossága közismert. Ha nem így volna, úgy a mostani gazdasági viszonyok parancsolta szükség intené takarékosságra. A mai magyar háziaszszony keresi is a módokat, az eszközöket, miként tudja a lecsökkent jövedelem dacára háztartása rendjét a régi szinten tartani, igyekszik megtanulni, miként lehet bútorait, a ruhaneműeket és egyéb értékeit úgy kezelni, hogy azok az idő viszontagságainak jobban ellentálljanak, ne kelljen azokat időelőtt újakkal felcserélni.
E könyvecskében 200 tanácsot nyujtunk át a háziasszonyoknak, oly tanácsokat, melyek épen a fentebb hangoztatott célokat szolgálják. Aki elolvassa azokat, sok újat fog tanulni és aki alkalomadtán felhasználja azokat, sokat fog megtakarítani, mivel e tanácsok előiratainak felhasználásával számos oly munka végezhető el a legtökéletesebben otthon, melyekért kisebb-nagyobb összegek vándorolnak el a háztartásból és számos oly eljárás sajátítható el e könyvecskéből, melyek alapján használati tárgyaink élettartama meghosszabbítható.
Ügyeljünk arra, hogy az előiratokhoz beszerzendő anyagok, vegyszerek megfelelő minőségűek legyenek, miért is azokat minden körülmények között drogériában vásároljuk meg." (Drogista Közöny adta ki, kicsit hazabeszél, persze :-)

belso_lap.jpg

 

Valóban tartalmaz 200 tanácsot...lehet, erről majd írok még...de a HIRDETÉSEK, azoktól egészem meghatódtam.

Íme:

jegszekreny.jpg

JÉGSZEKRÉNY, emberek! Bele kellett tenni a jeget hátul/valahol, és tartotta a hideget, amíg tartotta. Ennek speciel szabadalmaztatott üvegből van a bélése.

 

 

hajlerkoto.jpg

HAJLEKÖTŐ. A Gáspár-féle a legjobb. A kismadarak is ezt dalolják. :-)

 

irr.jpg

 

"MIGNON" irrigátor.

Mindenkor és midenütt használatra kész! (? mindenhol?!)

Minden nőnek nélkülözhetetlen! (mire akar erzzel célozni? ez ledérség)

Ujdonság!

Tartóssága határtalan. (szupi :-))

Zsebben, retikülben hordható. (miért kellene magammal hordanom egy irrigátort zsebben, vagy akár retikülben...? ledérség alert, lsd fent)

De ami legjobban megfogott:

Szabadalom bej. az összes kulturallamokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr1714014588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása