Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Greta Garbo neve

2020. február 14. 19:50 - Hans Castorp

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, , szöveg, amely így szól: „CRETA NCERY 1 CARP”

Greta Garbo eredet neve Gustafson. A producer valami különlegesebbet akart. Volt egy cimbije, Arthur Nordén, akire nagy hatással volt a MAGYAR történelem, és sokat foglakozott Erdély sorsával. Tanulmányt írt Bethlen Gábor fejedelemről (!), és fantáziáját megragadta a Gábor név. Legközelebbi találkozásukkor azt ajánlotta Stillernek (Garbo producere), hogy miután a a keresztnévvel is alliterál, adja Gretának a Gábor nevet, Stiller (a producer) ízlelgetni kezdte a név hangzását...Gabor...Grabo...Garbo...GRETA GARBO..."Jól hangzik" mondta Nordénnak, és Greta Lovis Gustafson már a Gösta Berling Saga szereposztásánál mint Greta Garbo szerepelt a főcímben. (43. old.)

Fogadjunk, eddig Ti is azt hittétek, hogy a magasnyakú pulcsiról kapta a nevét? Pedig a pulcsi kapta a fejedelemtől...ez hatalmas...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr4415475032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása