Egészen, egészen csodálatos.
Gondoljatok csak bele!
Nem, nem az irodalom-böjtbe, a könnyűzene-böjtbe, a fészbuk-böjtbe.
Neeem: a rendes, tisztességes böjtbe, mikor húshagyó estéjén a zsíros edényt is alaposan elmossák, nehogy állati zsiradéknak akár maradékát is magukhoz vegyék az elkövetkezendő 40 napban.
És akkor Feltámadáskor, szerintem, az állati fehérjétől&zsírtól elszokott gyomornak igenes elkélt a serkentés...amit a torma készségesen megadott.
De milyen torma?
A házilag reszelt, hamar oxidálódó, ellenben agresszív, faragatlan fajta?
Vagy a giccsesen kézhez idomított majonézes, netalántán tejszínes (Isten bocssása meg: városi) leszármazottja?
Nem.
Megszületett a Zöldalmás Torma. Áldassék a neve annak, aki kitalálta és elkészítette (Mangalard Farm, Sándorfalva)
"Szép volna a szemnek és tekintetre gyönyörűséges" (Teremtés könyve, az elején valahol).
Friss, zamatos, könnyet csal a szemedbe és mégis érzed, hogy az ereje is szelíd.
Érted van, nem ellened.
Csodálatos.