Pénteken, munkaidő után 2 órával azzal jutalmazott meg a Jóisten, hogy elcsíptem a szőregi kispiacot.
Szamóca, újkrumpli.
Zsongó fejjel még még nem tudtam, ebből mi lesz, de éreztem, hogy ha más nem is...max semmi, de az anyag jó.
Kezdjük ott, hogy az újkrumplit meg kell egyáltalán kaparászni hőkezelés előtt? Najó, legyen. Előfőzöm, kisütöm...de nem ám akármilyen olajban! Most vettem a Mátyás téren hidegen sajtolt napraforgó-olajat, az ám az igazi
Izéééé...de ez mind buta szénhidrát lesz vacsorára...SALÁTA KELL?
Fáradt Háziasszony(=Dolgozó Nő) kirombol a sötét kertbe fejlámpával, ollóval, kaszabol, amit ér.
Ez mártogatósnak jó lezs, de hol a saáta
Ez mártogatósnak jó lesz...de a SALÁTA?!
Jóóó
Intermezzo:
Jóóóó, kisütjük a krumplit, megcsináljuk a mártogatóst: tejföl, fokhagyma, zöldfűszer-özön, Ston-ból só (akciós Cserpes tejföllel a Pengő ABC-ből)...aztán...majd látjuk....
***mártogatósról nem tudok képet tölteni valamiért***
Hát bocsi...fáradt vagyok...nem tudok többet szerkesztgetni....de finom volt, annyit mondhatok :D