Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

IGAZI keresztények

2017. december 07. 11:43 - Hans Castorp

Igazi keresztények

Elmúlt már az a boldog idő, amikor húgom vágta a hajunkat; hogy mennyire boldog idő volt, arra csak akkor döbbentem rá, mikor először idegen fodrászhoz kényszerültem menni. Katica nemcsak azt tudta, mire gondolok, amikor azt szeretném mondani, hogy milyen legyen a hajam, hanem azt is tudta, mi áll jól…és nem utolsósorban meg is tudta valósítani. Máig rejtély számomra, honnan tud hajat vágni. 
Ő ilyen. Elleste innen-onnan. Tudta. Kész.

Megjegyzem, mikor még a húgom kicsi volt az efféle műveletekhez, édesanyám húga, Kató intézte a hajügyi dolgokat: fonás (koszorú, parketta…figyelem, a YouTube előtti évtizedekben járunk).

Lehet, hogy a közös név teszi. Vagy az, hogy mindketten szőkék. :-)

Voltaképpen ezt csak azért írtam, hogy megvilágítsam, miért szorongok általában a fodrásznál (is :-)). Idegen kezek simogatják a hajad, alakítják a kinézeted, ki vagy szolgáltatva…brrr. Szóval, ilyenkor beszélgetünk. Bár szerintem, ha én csöndben maradnék, a fodrász mindenképpen megpróbálna szóra bírni. Nem tudom.

Fodrászom, jó fej, kedves, talpraesett, (igaziból persze nem az enyém, ez csak egy ilyen mondás :-) egyedül neveli két lányát. A nagyobbik cukrász végzettségű, 20-25 éves, éppen most Szöulban dolgozik, olyan önkéntesféle, takarításért szállást, nyelvórát kap. Dolgozott már külföldön a Cipruson, Angliában, de azért Dél-Korea…mégis kicsit messze van…Szöulban annyian élnek, mint Magyarországon…szóval, na.

- És hogy érzi magát a lányod?- kérdeztem.
- Ó, nagyon jól, nagyon élvezi.
- Biztonságos az a hatalmas város?
- Időre kell hazaérniük a szállásra, és mindennap telefonál.
- De fiatalok, sok a buli…
- Tudod, arrafelé tisztelik a nőket, azt mondja a lányom. Sok a vallásos. Szöulban kb. kétszer annyi keresztény van, mint buddhista, sok a keresztény templom. Komolyan veszik a házasságot, nincs együttélés előtte.

És ekkor hangzott el az a mondat, ami miatt megszületett ez a bejegyzés.

- Ott olyan IGAZI keresztények vannak.

Szólj hozzá!
Címkék: keresztény

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr4513229567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása