Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Nem minden jó, ami skandináv

2018. szeptember 14. 19:09 - Hans Castorp

covers_451762.jpg

 

Most fejeztem be Hjorth&Rosenfeld: Méltatlanok című könyvét.

Izgalmas volt (mérsékelten), de kicsit azért felbosszantott.

Vegyük pl. a történet magvát: egy nyugdíjas mérnök celebeket gyilkol, mert úgy érzi, méltatlanok a hírnévre és a pénzre, ami a hírnévvel  jár. Hiányos az általános műveltségük. Úgyhogy egy 60 kérdéses tesztet csináltat meg áldozataival, és aki 20 pont alatt teljesít, meghal. A testre rátűzi a tesztlapot, bohócsapkát tesz rá majd  sarokba teszi a szerencsétlen porhüvelyét. Lám, lám, a begyöpösödött fehér heteró tekintélyelvű mennyire nem érti az idők szavát...na ne már...borzasztóan izzadságszagú. 

 

Másik meg: Vanja. a Fiatal rendőrnő.

Mert az van, hogy a szexfüggő pszichológus (a sorozat címadója, Sebastian Bergman) teherbe ejtett 35 éve egy lányt. Hathatós anyai segítséggel a férfi nem tudta meg, hogy baba lesz a kalandból, így történt, hogy a fiatal anyuka férjhez ment és úgy nevelték fel a kislányt, mintha a férj lenne a valódi apa. Aztán, sok kacskaringó után kiderül az igazság, és Vanja ÖSSZEZAVARODIK.

Utálja az anyját, mert becsapta (megszülte, és felnevelte, de ne akadjunk fel ilyen apróságokon)

Utálja a nevelőapját, mert becsapta (felnevelte és szerette, lsd. fent)

Utálja a biológiai apját, mert nem tudja, össze van zavarodva.

Mindenki lábujjhegyen jár, köteteken át össze van zavarodva, biol. apja 2x megmenti az életét (bagatell), nevelőapja rákos lesz, depressziós és öngyilkosságot kísérel meg...semmi vész. A 35 éves nő sértett, szemlátomást imád sértettnek lenni, DE biztonságra vágyik így másodszor is elszereti régi fiúját annak régi barátnőjétől.

Nemmm, hát ez nekem sok. Elfogadom, hogy össze van zavarodva, biztos nem könnyű dolog ez (a világért sem akarnék megbántani senkit, méltatlanságom a karakternek szól), de ami sok, az sok.

 

Szóval, vannak benne jó részek (Billy jellemrajza), ez eddig a leggyengébb láncszem. ha olvasok tőlük legközelebb, csak azért, hogy megtudjam, mi lesz Billyvel. :-)

 

Kép: moly.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr8514236255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása