Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Zephyr és Boreas

2020. május 13. 23:00 - Hans Castorp

ó, szegény Ludwig

1939 Lincoln-Zephyr Coupe | Amelia Island 2020 | RM Sotheby's

"Beethoven hallása egyre gyengült.Füle időnként meg-megnyílt, de csak azért, hogy utána egyre gyérebben csörgedezzenek át rajta a hangok. Rendben van, ezen tehát nem lehet már segíteni. De a sátán már leköltözött a testébe is s azt birizgálta. Már a farkasboroszlán-főzetbe mártott borogatások sem használtak mire piócákat raktak a füle mögé, s a gyomrára és hányszor, de hányszor szívták tele magukat a vérével.  Végül kijelentették: - A piócáktól nem várhatunk semmit, Beethoven úr. Az ön ellensége: Boreas

Boreas helyett a doktor urak nyugodtan mondhattak volna északi szelet is, hanem a tudományos, idegen szavakkal a számlát is magasabbra tudták srófolni. Malfatti doktor, aki Schmied halála után kezelőorvosa lett, amúgy is meglehetősen borsosan számította fel a honoráriumot .De a "Boreas"-t mégsem lehetett megszüntetni, mert akkor meg a "Zephyr" lett volna a hibás."

 

Alfred Amenda: Eroica. Beethoven életének regénye, Zeneműkiadó, Bp. 1977. 461. old

Kiemelések tőlem, B.K.

Kép: Sothebys (igen, tudom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr3215688130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása