Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

IKEA és a Család Ünnepe

2021. november 26. 11:53 - Hans Castorp

a szeretet ünnnepe ez a m....Karácsony

Új, alacsonyabb ár.

 

Azt hiszem, két dolgot leszögezhetünk.

Egyik.

A legtöbb nő szeret az IKEÁ-ba járni. Legyűrjük az émelygést a tegezés és  Zöld Mennyország változatos ellentmondási fölött...

"Képzeld el, hogy mindig frissnek látszó csokrod van a költség és gondozás nélkül. Ezek a virágok annyira valódinak tűnnek, hogy majdnem érzed az illatukat. Széles a választék, így időnként újrarendezheted a csokrot az új látványért: SMYCKA művirág"-jó, de a környezetterhelés?,

 

vagy :

KOLDBY marhabőr: "Ez a marhabőr mutatós és rendkívül tartós, így hosszú éveken át használhatod. Minden darab egyedi, így kiválaszthatod azt, amelyik a legjobban tetszik." -most védjük az állatokat, megesszük, megnyúzzuk, vagy akkor most mi?!

 Arról nem is beszélve, hogy a só meg a bors külön kis PAPÍRtasakokban van az étteremben...(ó, kivágott erdők)...ja, biztos újrahasznosított. Nem szóltam.

De a  PEPPARKAKOR finom,  a HEMNES  tálaló szép, a BILLY könyvespolc olcsó...nekem meg LINGEL-re nincs pénzem, sajna. Kis világnézet-befolyásolási igyekezet az olcsóságért cserébe: win -win (?!)

Másik.

Szerintem mindenki elítéli a családon belüli erőszakot (a verbálist is, kedves nőtársaim, minket sem kell félteni...ejj, de sok férfit nyomorított meg és férfiatlanított az asszonyok éles nyelve!). Részemről, mint gyermekvédelmi jelzőrendszeri láncszem aktív részese vagyok a családvédelemnek.

Csakhogy.

A vallástalanított emberek számára a Karácsony a szeretet ünnepe, mely szeretet elsősorban a családtagokkal való közös ünneplésben, ajándékozásban nyilvánul meg. A CSALÁD, mint egység, szerveződés, intézmény régebbi, mint az IKEA, és természetesen, mivel emberek alkotják nem hibátlan, (mint az IKEA :D).

A Család Ünnepén a családon belüli erőszak áldozatinak gyűjteni (úgy, hogy persze fogyasztunk...de ez a legszebb: azért vásárolok, hogy jót tehessek, hát nem gyönyörű) olyan, mint pl. a Víz Világnapján az árvízkárosultaknak gyűjteni, vagy a Tenger Világnapján a cápatámadás áldozatinak.

Érjük.

Sikerült befúrni a tüskét a körmünk alá.

Ünnepeljünk csak a Családot! Krisztus születését nem említeném, bár, ha a Megváltást nem nézzük, a csillogó díszeke, a szaloncukor, a halászlé és a bejgli az Ő apropóján jön az életünkbe, de bagatell, hagyjuk is, mert még valakit megsértünk és az nagyon nem PC. 

Közben pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy a család sem biztonságos. 

Köszönjük, IKEA.

 

P.S.: Azt hiszem, nem veszek több BILLY könyvespolcot. Inkább LINGELRE gyűjtok. Igaz, tízszer annyiba kerül...de legalább igazi.

 

Kép: IKEA

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr3916765580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása