Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Robin Hood, a tolvajok fejedelme

2018. január 12. 23:34 - Hans Castorp

avagy (Everything I Do), I Do It For You

r-424711-1326223131_jpeg.jpg

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme

(rendezte Kevin Reynolds, 1991)

 

Szakmaspecifikus munkarendem keretei között lehetőségem nyílt ma tévét nézni.

A film elejét, meg a végét, a közepét nem, de nem is baj tulajdonképpen. Nem is a film maga az érdekes, azt úgyis láttuk VHS-en annak idejénJ, hanem a Bryan Adams-dal (Everything I Do), I Do It For You, ami a L-A-S-S-Ú szám volt boldogult leánykoromban.

Az osztálybulikon, tudjátok.

Gyakorlatilag ez volt az egyetlen, amit lejátszottak. Jó, néha esetleg az Elton John-féle Sacrefice  (1989), vagy nagyritkán volt Phil Collins: Another Day In Paradise (1989).

Jól emlékszem, mert engem senki sem kért föl táncolni, így ráértem a dalokra figyelni. :-) :-) :-)

 

Most hogy nézem, azért Kevin Costner volt tán a leggyengébb színész ebben a filmben. . Morgan Freeman jó.

Alan Rickman, Isten nyugosztalja (Brandon kapitány az Értelem és érzelemből, bár biztos többen ismerik a Harry Potterből, mint  Perselus Piton professzort)…sokkal, de sokkal jobb színész és szerintem vívni is jobban tud.

És nocsak, itt van Nick Brimble is, mint Little John,  Nick Brimble-re még a Dempsey&Makpeace sorozatban (késő nyolcvanas évek) figyeltem föl. Nahát! Mikre jön rá az ember J

A végén meg jön Sir Sean Connery, mint Oroszlánszívű Richárd, aki a kor leg-…(nem is tudom, milyen szót használjak: -erősebb, -vagányabb, -befolyásosabb, -műveltebb…tetszőleges aláhúzandó) asszonyának, Aquitániai Eleonórának a fia.

Kitérő következik.

Eleonóra megér egy külön posztot, szóval most róla most csak annyit, hogy első férje, VII. Lajos azért vált el tőle (1152!), mert csak két leányt szült, fiút nem.

Ezután Eleonóra hozzáment II. Henrik angol királyhoz, akinek öt fiút és három lányt szült.

Kitérő vége.

 

https://www.youtube.com/watch?v=T57Dtu80_Fc

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr7613570597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása