Botos Kölönte

"To entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain"

Rotschild Klára, esetleírás, 1932

2020. július 09. 20:41 - Hans Castorp

(a fickó nem fizette ki színésznő-szeretője toalettjét, azért ment el hozzájuk Klári)
"A leány nem távozott abban a pillanatban, mire a végsőkig felizgult Somogyi Pál — a kereset szerint —
karon ragadta Rotschild Klárit, kibhurcolta a szobából, Ütlegelni kezdte, majd a hallban többször megrugdosta, arcul ütötte, végül kidobta a lakásból.
Itt megjegyzi a kereset, hogy a jelenlevők közül csak a színésznő próbáit közbelépni, de a feldühödött Somogyi ót is ellökte, úgy hogy az ajtófélfának esett. A többi ur, mint néma tanú nézte végig a történteket. összeszakadt ruhában, sirógörcstől zokogva ment haza az inzultált urilány és a házukban lakó dr. Donát Gyula orvos, egyetemi tanárhoz sietett, hogy a sebeit beköttesse.
A professzor mindjárt látleletet is felvett és megállapította, hogy
Rotschild Klári arcán, gerincén, combján, karján véraláfutásos foltok vannak és szederjes daganatok, melyek ütlegeléstől és rugdosástól származnak
Az orvos ezenkívül egy másik, későbbi látleletben lelki megrázkódtatást is konstatált és megállapította, hogv egész bizonytalan, hogy a lelki rázkódásokból mikor gyógyul ki a súlyosan szenvedő urileány, aki az eset után közvetlenül
életveszélyes öngyilkosságot is megkísérelt nagymennyiségű adalin* bevételével.*
'A látlelet még azt is leszögezte, hogv még súlyosabbá is válhat az urileány idegállapota, mert rendkívül a lelkére vette az őt ért inzultust. "
*carbromal?
A képen a színésznő, akinek nem fizette ki a ruháját a dzsentlömen.(SzinhaziElet_1936_31)
Jajj ezt még muszáj: "Záhonyi Gréte nagyobb elbeszéléseiből Rotschild Klári úgy tudta, hogy ő, Somogyi dúsgazdag; több bérpalotával rendelkező földesur. Pedig neki csupán egyetlen bérháza és mintegy ezer négyszögöl földecskéje van.
Az sem áll — Somogyi szerint —, mintha őt különös vonzalom fűzte volna a színésznőhöz. Csupán az tény, hogy szívesen vitte magával — mint dekoratív staffázst — a csinos Grétét külföldi utazásain."
A képen a következők lehetnek: 1 személy
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botoskolonte.blog.hu/api/trackback/id/tr8615992390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása